Bon dia a tots i totes!
Esper que vos hagin anat bé les activitats proposades i hagueu tengut temps de poder-les fer. Aquí teniu les correccions, recordau que moltes vegades les respostes poden ser obertes i una mateixa informació es pot expressar de diferent manera. Heu de tenir-ho en compte i valorar si el que heu posat vol dir el mateix que jo vos he escrit.
Pàgina 51
Exercici 2. Pot haver diferents maneres d'expressar aquesta resposta, una opció pot ser aquesta: No seria possible perquè els éssers vius necessiten un medi físic on viure, per exemple aigua o terra. A més, necessiten l'oxigen de l'aire per respirar i les plantes diòxid de carboni per fer la fotosíntesi.
Pàgina 53
Exercici 1. Pel que fa al clima: El bosc atlàntic es dóna en zones amb clima humit i estius templats. Els bosc mediterrani ocupa llocs amb clima sec i estius càlids (que seria el nostre cas).
Pel que fa a la fauna: El bosc atlàntic està habitat per l'òs, el llop, el picot negre i el gall salvatge. El bosc mediterrani està habitat pel linx, el conill, l'àguila imperial i la garsa blava.
Exercici 2. (Al blog encara no sé fer la taula, per això vos ho escriure sense)
*Vegetació de les praderies de muntanya: plantes amb espigues, trèvols, narcisos, orquídies i violetes. Clima: hiverns freds i humitat ambiental.
*Vegetació de les estepes: hi predomina la vegetació herbàcia i els petits matolls com la frígola.
Clima: sec.
Pàgina 55
Exercici 2. Les algues microscòpiques depenen de la llum per fer la fotosíntesi i fabricar aliment per a elles mateixes. Com que la llum del Sol només arriba fins a uns 100 m de profunditat, a partir d'allà ja no és possible que visquin.
Exercici 3. És una resposta oberta, pot haver diferents manera d'expressar-ho, jo vos coment una.
Els distics són escarabats aquàtics grossos, poder fer 3,5 mm. Són voraços depredadors. Mengen larves de moscard, peixos petits, capgrossos, ... Encara que són insectes aquàtics, han de sortir a l'aire per respirar. Acumulen reserves d'aire davall les ales per poder respirar davall d'aigua. El seu cos es diferencia del d'un escarabat terrestre en la mida, en una franja groga als costats i que té les potes adaptades per nedar. Per altra part, les larves també tenen poderoses mandíbules amb les quals devoren fàcilment les seves preses.
Pàgina 57 Exercici 3. Aquest exercici és molt obert. Si voleu me podeu enviar una imatge o document escrit al correu grupcinquemestreperegarau@gmail.com i vos ho puc corregir.
Vos record alguns punts que haurien de sortir en aquest treball: quins animals i plantes viuen, com és el medi físic, afegir alguna imatge o dibuix del paisatge i animals de l'ecosistema que trieu.
Aquesta activitat pot ser com un treball digital, així com hem fet quan hem cercat informació dels ecosistemes a l'aula (Els que tengueu els mitjans per fer-ho).
Pàgina 58 (Opcional) Aquí vendria ser una cosa molt semblant a l'activitat 3 de la pàgina 57. La diferència la trobam amb la manera de redactar la informació. Els que l'heu fet la podeu enviar al correu que tenim de contacte.
Pàgina 59
Exercici 1. Vos escric les paraules per ordre segons el text que teniu.
Éssers vius, físic, espècie, conjunt, comunitat, boscos, praderies, deserts, estepes, salinitat, onatge i sals.
Exercici 3. (Vos ho escric)
Ecosistemes terrestes. Factors: clima, tipus de sòl (terra), aigua i temperatura. Principals tipus: bosc, praderia de muntanya, desert i estepes. Éssers vius heu d'incloure animals i plantes, veure les pàgines 52-53.
Ecosistemes aquàtics. Factors: salinitat, moviment de les aigües i llum. Tipus platja, costa rocosa, mar oberta, rius i llacunes. Éssers vius heu d'incloure animals i plantes, veure les pàgines 54 i 55.
Recordau que també es podrien classificar en mitxes, aquest llibre només contempla dos tipus.
Pàgina 60
Exercici 2. Factors físics: llum, aigua, aire, temperarura i humitat.
Flora: roure, alzina i surera.
Fauna: Voltor, ós i llangardaix.
Exercici 5. Resposta lliure. Vos escriure un exemple, però recordau que hi ha diferents maneres d'expressar la informació.
* Els ecosistemes estan formats pels éssers vius i el medi físic.
* Als boscos hi viuen diferents espècies d'animals les quals habiten juntes formant una mateixa població com puguin fer per exemple els conills; el conjunt de les poblacions d'un ecosistema fan comunitats.
* La salinitat i les corrents d'aigües són un factors del medi físic d'un ecosistema aquàtic.
* Els animals que viuen al riu s'han d'estar adaptant de manera continua pel moviment de l'aigua constant.
Exercici 8. Resposta molt oberta. Igual que he comentat abans, m'ho podeu fer arribar al correu electrònic.
Pàgina 61
Exercici 9.
* És un ecosistema marí en concret costa rocosa.
* Aquestes zones no són gaire profundes; la llum del Sol hi arriba i permet a les algues fer la fotosíntesi. Aquestes aigües estan habitades per nombrosos animals: estrelles de mar, pops, anemones i molts de peixos que troben recer a les roques, com meros, morenes o escórpores.
* Es diferencien amb que a les costes rocoses, a causa de l'arribada de llum s'hi produeix una gran diversistat d'éssers vius, ja que hi proliferen les algues, i per tant, els éssers vius que s'alimenten d'aquestes algues.
Exercici 11. Es troben entre els 0 i 100 metres.
La llum del Sol és el factor condicionant, perquè a partir de 100 m no hi arriba i per això no és possible la vida dels éssers fotosintètics.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
RECOMANACIONS PER A LES VACANCES
Benvolguts alumnes de 5è, primer de tot donar-vos l'enhorabona a cada un@ de vosaltres per la feina feta ja que no ha estat un curs prec...
-
Bon dia, ara que ja sou tot uns experts en accentuació, vos present els accents diacrítics. Els accents diacrítics serveixen per distingir ...
-
Uep! com anam? Ben segur que bé i amb ganes de fer més coses. Avui vos penjo tasques de l'àrea de Ciències Naturals. Però abans de co...
-
¡Hola a todos! En esta entrada encontraréis las soluciones de la lectura "La casa de oro" del libro de "Lectoplanet". ...
Hola Manoli, gràcies
ResponEliminaHola Manoli, ¿como te pasamos la foto del ecosistema?
ResponEliminaHola Alicia, ya he visto que has podido enviarme las fotos. Lo recuerdo por si alguien no lo sabe. A través del correo electrónico: grupcinquemestreperegarau@gmail.com (tenéis que poner adjunto documento)
ResponEliminaUn saludo