dijous, 23 d’abril del 2020

CORRECCIÓ C. NATURALS. LA CONTAMINACIÓ


Bolígrafo Bic Cristal Rojo

Hola!

Segur que després de llegir aquesta informació heu pensat una mica més amb com poder ajudar al nostre planeta.

Recordau que les respostes poden ser obertes i una mateixa informació es pot expressar de diferent manera. Heu de tenir-ho en compte i valorar si el que heu posat vol dir el mateix que jo vos he escrit. Pensau a posar "Bé" o "vist" segons la correcció com feim a classe i a ser possible d'un color diferent. 

Pàgina 80 "Fes feina amb la imatge" 
Els elements que formen part del medi ambient del linx ibèric són els conills, les perdius, la vegetació, les persones, el trànsit i les tanques. Els elements naturals són: vegetació, perdius, conills, i els elements artificials són: les persones, el trànsit i les tanques.

Pàgina 81 Ex.2 Resposta oberta. Aquí vos deix un exemple del meu cas.
Elements naturals: orenelles, moixos, cans, vegetació (arbres i arbusts), muntanyes.
Elements artificials: cases, places, fanals, vehícles i bancs.

Pàgina 83
Ex.1 La deforestació consisteix en la desaparició dels boscos. Pot ser a causa de la tala d'arbres, dels incendis forestals o de la mort d'arbres per la contaminació. Si desapareixen els arbres també desapareixen els animals i altres éssers vius que en depenen. També es produeix la desertificació, el terra es perd fàcilment perquè no té la protecció de les plantes i, passat un temps, la zona es transforma en desert.

Ex.2 La contaminació de l'aire consisteix en l'acumulació de gasos contaminants que procedeixen dels cotxes, de les calefaccions i també d'algunes indústries.

Ex.5 Resposta oberta. 

Pàgina 84 "Fes feina amb la imatge"
Moderau el to de veu per no molestar els animals, prohibit arrencar plantes, prohibit acampar, prohibit deixar restes de menjar o envasos, prohibit fer foc i fer silenci, no parlar fort.

Pàgina 85 Ex.2 Resposta oberta.
Apagar la pantalla de l'ordinador quan no s'usa, desconnectar els aparells electrònics: televisor, ordinador, lector DVD, quan no es fan servir, apagar els llums de les habitacions en sortir, ... 

Pàgina 87 Ex1 ecosistema, naturals, modificar, alterat, fems, boscos, desertificació, plantes, extinció, medi ambient, reduir, energia, aigua, naturalesa i protegits.

Pàgina 88
Ex1 Ordre B-A-C. Representa el procés de desertificació. El foc destrueix la vegetació, la pluja arrossega la terra i la zona es transforma en un desert.

Ex3 Així s'evita la contaminació de la terra i de l'aigua.

Ex6 Resposta oberta. Mesures pròpies per estalviar aigua: usar la dutxa en lloc del bany, tancar els grifons quan no s'usen, evitar usar el vàter com una paperera. Mesures de les autoritats: evitar el creixement de piscines privades, regar els jardins públics amb aigües residuals depurades, regar durant hores que fa menys sol per evitar evaporacions i controlar l'enllumenat dels carrers per tal que estiguen apagat quan no sigui necessari.

Ex9 Un espai natural protegit té unes lleis que serveixen per protegir la flora, fauna i el medi físic. Mentre que un espai sense protegir no té aquesta lleis. Algunes lleis poden ser: limitar o prohibir la caça i la pesca, controlar les activitats que es poden fer i controlar l'entrada de visistants.

Ex10 
Parc Nacional: l'Arxipèlag de Cabrera
Parc Natural: de Ses Salines d'Eivissa i Formentera, s'Albufera des Grau de  Menorca, s'Albufera de Mallorca, de Mondragó, de Sa Dragonera i la Península de Llevant, i Es Trenc-Salobrar de Campos.
Altres espais naturals protegits: la Serra de Tramuntana; des Vedrà, Es Vedranell i illots de Ponent a Eivissa, Torrent de Pareis, s'Albufereta i les Fonts Ufanes.

Pàgina 89 
Ex13 * La localització per satèl·lit dels bancs de peixos facilita la pesca massiva i pot afectar algunes espècies, fins i tot posar-les en perill d'extinció.
* L'ús d'automòbil augmenta molt la contaminació de l'aire i a conseqüència augmentar les al·lèrgies i malalties respiratòries.
* No reciclar augmenta la quantitat de fems i la contaminació de la terra.

Ex C (opcional)

Pàgina 91
Ex1 c - Ex2 b - Ex3 c - Ex4 b - Ex5 b - Ex6 c - Ex7 a - Ex8 c - Ex9 a - Ex10 b. 

Esper que hagi anat bé.

Salutacions, Manoli

5 comentaris:

  1. avon es lo de copiar el text i posar les paraules has posat deforestacio i es desertificacio

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaime, me pots dir quin exercici dius. Hi ho revisaré. Gràcies per ajudar

      Elimina
  2. Hola sóc na Mariona, en Jaime diu a s'exercisi 1 de sa pàg 87.

    ResponElimina

RECOMANACIONS PER A LES VACANCES

Benvolguts alumnes de 5è, primer de tot donar-vos l'enhorabona a cada un@ de vosaltres per la feina feta ja que no ha estat un curs prec...